Beschrijving

Iedereen meent te weten hoe je gelukkig wordt. Wat je moet doen, of juist niet moet doen om gelukkig te worden. Wat is eigenlijk jouw idee over geluk? Hoe denk jij gelukkig te worden en te blijven? Het Boeddhisme helpt ons om dieper in deze vragen te kijken. In de tekst van de Soetra over het Geluk staan aanwijzingen over gelukkig zijn. Hoe we onszelf zo kunnen voeden dat geluk mogelijk is. En hoe boosheid, angst en blind verlangen ons geluk in de weg kunnen staan.

In dit weekend nemen we de tijd om zowel onze eigen ideeën over geluk als die van de Boeddha te onderzoeken. We kijken ook wat we daar mee kunnen doen in ons dagelijks leven.

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 14 februari om 20.00 uur. Je bent welkom vanaf 18.30 uur om aan te komen, je te installeren en een kop thee te drinken.  Zondag 16 februari eindigt het programma om 17.00 uur. 

marjolijn 2014PaulaBegeleiding: Het weekend wordt begeleid door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen (foto links) en Paula van Pijpen, lid van de Orde van Interzijn.

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. In het Vriendenhuis delen de groepsleden de verantwoordelijkheid voor het Heerlijke Huishouden. Lees meer over de faciliteiten van het Vriendenhuis. Tevoren sturen we een routebeschrijving en een carpoollijst

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is niet vereist.

Kosten: Er zijn 2 tarieven. A-tarief is € 60. B-tarief voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is € 45.
Na afloop wordt dana gevraagd voor de begeleiding en voor Vriendenhuis Nooitgedacht.

 

Aanmelden: De inschrijving voor dit weekend  verloopt online vanaf 1 december 2019. Zie https://www.aandacht.net/activiteiten/liaprogramma/evenement/135-hier-en-nu-gelukkig-zijn-retraiteweekend

 Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. Het maximum aantal deelnemers is 22.