zondag 20 september

9.30 uur inloop, 10.00 uur start programma

17.00 uur einde

Ademen met Moeder Aarde

 

Een Dag van Aandacht, begeleid door

Look Hulshoff Pol en Marjolijn van Leeuwen

Thema 

‘Ademen met Moeder Aarde’ is voor wie uitdrukking wil geven aan de liefde voor en de verbondenheid met Moeder Aarde. Ademen met Moeder Aarde is meer nodig dan ooit. Bijna dagelijks zien en horen we nieuwsberichten over massale uitsterving van leven, extreme droogte, overstromingen, bosbranden etc.  Deze berichten roepen heftige en soms overrompelende emoties op.

Op deze dag geven we ruimte aan deze emoties. We kijken hoe de oefening van aandacht ons kan helpen bij deze emoties te blijven en ons helderheid van geest kan geven. Met deze helderheid kunnen we in ons persoonlijk leven in actie komen. Dat kunnen we alleen doen, maar ook als sangha samen zoals Thay in zijn calligrafie ‘Go as a river’ aangeeft. We kunnen deze dag kijken welke verdere acties we in sanghaverband kunnen ondernemen.

Programma: de dag bevat o.a. een Dharma-lezing, zit-, loop-, eet- en werkmeditatie, stilteperioden, dharma-delen en totale ontspanning.

Look Hulshoff PolmarjolijnBegeleiders: Look Hulshoff Pol en Marjolijn van Leeuwen,                       beiden dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh

Voor wie: Iedereen is welkom

 

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Lunch: voor deze dag neemt iedereen een eigen vegetarische lunch mee. 

Corona-practise: Op deze dag zullen we de Corana-maatregelen van het RIVM in onze practise opnemen, op zo'n manier dat er sprake is van verdieping in plaats van een hindernis. 

Schoonmaken: Aan het einde van het programma maken we als groep de ruimte weer schoon.

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten aldaar. Kort tevoren sturen we nog een routebeschrijving plus de laatste informatie wat mee te nemen etc.

Data en tijden: Je bent welkom op zondag 20 september vanaf 9.30 uur. Het programma begint om 10.00 uur. We eindigen om 17.00 uur. Omwille van de groepsenergie vragen we je alleen mee te doen als je het de hele dag aanwezig kunt zijn.

Kosten: Er is één tarief: € 25. Na afloop wordt Dana gevraagd voor zowel het Vriendenhuis als voor de begeleiders. 

Aanmelden: Via St. Leven in Aandacht, vanaf 1 juni 2020. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.