De Vijf Aandachtsoefeningen

Hoe gebruik je de Vijf Aandachtsoefeningen in je dagelijks leven? Op een retraite is het allemaal helder en lijkt het zo gemakkelijk. Thuis ervaar je dat vaak anders. Erover delen en samen oefenen, kan helpen om de oefeningen in je dagelijks leven een plaats te geven. Op vijf verdiepingsdagen staat per dag één Aandachtsoefening centraal. De verdiepingsdag vind plaats op zaterdag. Voor mensen die dit prettig vinden is er de mogelijkheid om vrijdagavond aan te komen en te blijven slapen.  Je bent welkom om alle vijf de dagen

met ons te oefenen, maar je kan ook één of meerdere dagen komen.

 

Programma:

In de week voor de verdiepingsdag krijg je een uitnodiging om de Aandachtoefening te bestuderen. Op de verdiepingsdag oefenen we in de traditie van Thich Nhat Hanh loop- en  zitmeditatie en delen we met elkaar onze vragen, moeilijkheden, uitdagingen en inzichten die we ondervinden bij de betreffende Aandachtsoefening.  Voor een lunch en koffie en thee wordt gezorgd.

Voor de mensen die vrijdagavond aankomen hebben we de mogelijkheid om te genieten van een gezamenlijke meditatie en een diepe ontspanningsoefening. Op zaterdagmorgen beginnen we met een gezamenlijke zitmeditatie, voor ontbijt wordt gezorgd.

 

Data 2018: 

Worden nog bekend gemaakt

 

Locatie:

De dagen vinden plaats in het Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen). Adres: Middelweg 45, 4196 JG Tricht. Een routebeschrijving wordt tevoren toegestuurd.

Het vriendenhuis heeft meer-persoons slaapkamers.

 

Voor wie? 

De verdiepingsdagen zijn bedoeld voor iedereen die met de Vijf Aandachtsoefeningen willen oefenen. Zowel mensen die ze wel of die ze niet hebben aangenomen zijn welkom.

 

Begeleiding: 

Deze dagen worden begeleid door Paula van Pijpen, Maria Moonlion en Elly Woertman, alledrie lid van de Orde van Interzijn.

 

Paula

 

 

 

 

 

Paula van Pijpen is een van de oprichters van Vriendenhuis Nooitgedacht, waar zij samen met leken beoefenaars en monniken en nonnen van Plum Village en EIAB retraites en Dagen van Aandacht organiseert en begeleidt.

 

Maria Moonlion  is zeer dankbaar een dochter van de Aarde te zijn.  Het studeren en bespreken van de 5 Aandachtsoefeningen voeden haar inzicht en beoefening , wat haar ondersteunt  om zachte, vrije en liefdevolle stappen op de Aarde te zetten.  En daar wordt ze blij van!

 

Elly Woertman

 

 

 

 

Elly Woertman: "De Vijf Aandachtsoefeningen zijn voor mij een kompas in het leven en helpen mij de juiste keuzes te maken."

 

Kosten: De kosten voor de verdiepingsdag bij aankomst op zaterdag zijn €25,-. Bij aankomst op vrijdag zijn de kosten €50.-. Daarnaast vragen we een vrijwillige bijdrage (Dana) die bestemd is voor het Vriendenhuis. Deze kan je ter plekke in de danabox deponeren. 

Reductie: Voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is er een reductie van 25%
Aanmelden:
De inschrijving verloopt online via deze website en start 1 februari. Zie  ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten.
Het maximum aantal deelnemers is 20.

 

Inschrijven: liaprogramma@aandacht.net 

 

Klik hieronder op de dag waarvoor je wilt inschrijven:

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

 

Contact over het programma, Paula van Pijpen: pavpijpen@outlook.com

 Contactinformatie: liaprogramma@aandacht.net