Heel jezelf, heel de Aarde

 

Meditatie en stembevrijding: een dag zingen in aandacht 

 

Datum:

12 mei 2018 van 10.00 tot 17.00, inloop v.a 9.30 uur. 

 

Locatie:

Vriendenhuis Nooitgedacht, Middelweg 45, Tricht 

 

 Een zangdag met Jorieke Rijsenbilt (psychotherapeut) en Ellen Starmans, (muziekdocent). Beiden zijn stembevrijder……. “in love with mother earth”en lid van de Orde van Interzijn. 

 

Op deze dag nodigen we jullie uit je Boeddhastem wakker te maken; je ware, oorspronkelijke stem te laten horen, precies zoals die op dat moment is. Alles is welkom. Jezelf zingend uiten is bevrijdend, verbindend, heerlijk en helend. Door het bevrijden van je stem, bevrijd en heel je jezelf. Door jezelf te helen, heel je vanuit “interzijn” ook de aarde; je bent zowel deel als geheel. Als je een deel heelt, heel je het geheel……en daar mag je van genieten. 

 

Het thema van deze dag is hoop. Waar heb jij je hoop op gevestigd? Heel vaak spreken we hoop uit als we onszelf of de ander iets toewensen; Ik hoop dat je snel weer beter bent”. Of;”Ik hoop dat we niet langer zullen bijdragen aan het proces van opwarming van de aarde”. Hoop gaat over iets wat er NU niet is maar wel kan komen. Thich Nhat Hanh zegt ons: “Door de weg van acceptatie in te slaan, is vrede in je zelf mogelijk…..en als daar vrede is, is er hoop op vrede voor de aarde en alle levende wezens.” We nodigen jullie uit je zingend op die weg te begeven en alles te verwelkomen wat je tegen komt. 

 

Programma

Zitmeditatie, loopmeditatie, Dharmalezing, stembevrijdings-oefeningen, mantra’s, liedjes van Plum Village en meer. 

 

Kosten

voor de dag: €20 + Dana*, beiden graag contant.

 

Aanmelden

vóór 5-5-2018 bij Ellen Starmans ellenstarmans@gmail.com 

Meld je tijdig aan; het maximaal aantal deelnemers is 20. 

 

Meenemen

warme sokken, dekentje en brood voor de lunch. Wij zorgen voor koffie, water, thee en soep. 

 

Deelname: het is niet mogelijk je voor een deel van de dag op te geven. Deelname is altijd voor de hele dag. 

 

 *Dana - vrijgevigheid - heeft een lange geschiedenis in Boeddhistische gemeenschappen, als een spirituele beoefening en als een manier om geld in te zamelen. Dana is een gift, geschonken vanuit het hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden. Door middel van dana zorgen we ervoor dat de vruchten van de beoefening ook in de toekomst voor anderen toegankelijk zijn. Dana is een vrijwillige donatie die wor*Dana - vrijgevigheid - heeft een lange geschiedenis in Boeddhistische gemeenschappen, als een spirituele beoefening en als een manier om geld in te zamelen. Dana is een gift, geschonken vanuit het hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden. Door middel van dana zorgen we ervoor dat de vruchten van de beoefening ook in de toekomst voor anderen toegankelijk zijn. Dana is een vrijwillige donatie die wordt gegeven als blijk van waardering voor onderricht van de begeleiders en voor de plek, Vriendenhuis Nooitgedacht, waar samen geoefend wordt. 

 

Een groet van harte,

Ellen Starmans en Jorieke Rijsenbilt