Oud en nieuw retraite: Stilte en zangmeditatie

         

 

In de stilte tussen de jaren is er tijd om ons te bezinnen, stil te zijn bij alles wat in ons leeft en …. te zingen.

 

Vanaf maandagavond 30/12/2019 tot woensdagmiddag 1/1/2018 genieten we van de Edele Stilte, en zal deze zich soms mengen met een mantra. Het langere tijd herhalen van een mantra brengt ons dieper met de stilte, onszelf, elkaar en het groter geheel in contact.

 

De nadruk in deze retraite ligt op de stilte. Zangervaring is niet nodig.

 

Om dieper in contact te kunnen komen met wat er is, proberen we ook geen afleiding te zoeken in andere bezigheden, zoals lezen of puzzelen. We volgen de adviezen die we uit Plum Village mochten ontvangen: “Kom zonder boeken of laptop, luister geen muziek op je smartphone; kom alleen met je lichaam en geest en je notitieblokje en ontdek de mogelijkheid meer inzicht in jezelf te krijgen”.

 

 

Programma

Het programma omvat zit-, loop-, eet- en werkmeditatie (we verzorgen als groep zelf het koken en het heerlijke huishouden) , een totale ontspanningsoefening, enkele zangmeditaties en dharmadelen (aan het eind van de retraite).

 

In deze retraite leven we samen in aandacht, als een sangha. Omwille van deze groepsenergie vragen we je alleen mee te doen als je het gehele retraite aanwezig kunt zijn.

 

 

Begeleiders , Jorieke Rijsenbilt (lid van de Orde van Interzijn), Lucia Fransen, Barbara Muhs

 

Data en tijden Je bent welkom op maandag 30 december vanaf 18.30 uur. Zo kun je alvast rustig aankomen en je bed opmaken. Het programma begint om 20.00 uur.  We eindigen op woensdag 1 januari om 17.00 uur.

 

Voor wie: Voor iedereen die oefent in de traditie van Thich Nhat Hanh of in een andere boeddhistische traditie. We vragen dit om de stilte te kunnen bewaren en om zo min mogelijk uitleg te hoeven geven.

 

Plaats: Vriendenhuis Nooitgedacht in 4196 JG Tricht,  Middelweg 45 (vlakbij Geldermalsen). Voor meer informatie over het huis zie de websitewww.vriendenhuisnooitgedacht.nl > accommodatie

 

Praktische informatie: Je deelt je kamer met anderen. In totaal is er plaats voor 19 mensen. De maaltijden zijn vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Matjes en kussentjes zijn voldoende aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete zitkussen of bankje meebrengen. Verder graag meenemen: handdoek, laken, kussensloop, dekbedovertrek, eventueel oordoppen, zaklantaarn, notitieboekje en pen, warme kleding, stevige buitenschoenen, iets gezonds voor bij de thee/koffie of het eten. 

Niet alle dekbedden in huis zijn winterdekbedden. Als je wat extra warmte nodig hebt, neem dan nog een deken/slaapzak mee.

 

Aanmelding: VOL. Je kunt je wel op de wachtlijst laten zetten via jrijsenbilt@hetnet.nl, tot 23-12-2019. De aanmelding is definitief na bevestiging door Jorieke Rijsenbilt. Geef bij je aanmelding aub duidelijk aan wat je ervaring in de traditie van Thich Nhat Hanh of een andere boeddhistische traditie is.

 

Kosten: € 70,– per persoon + dana. Regel eerst de aanmelding bij Jorieke, zie hierboven. Stort daarna € 70 op bankrekening NL 20 INGB 0658 3292 51 t.n.v. M. van Leeuwen/P. van Pijpen o.v.v. ‘Oud- en Nieuwretraite 2019’. De bijdrage van € 70,–  wordt teruggestort bij annulering tot een week voor de retraite of langer van tevoren, als je je om welke reden dan ook wilt terugtrekken. Daarna wordt dit bedrag niet meer geretourneerd.

 

Dana (vrijwillige bijdrage, in dit geval voor onderhoud en ontwikkeling van Vriendenhuis Nooitgedachten de begeleiders) kan contant tijdens het weekend worden gegeven, of via een andere bankrekening: NL 28 TRIO 0390 4383 08 ten name van Wonen in Aandacht.