In Vriendenhuis Nooitgedacht organiseren we om de maand met veel plezier  weekendretraites, 'Oaseweekenden'  in de traditie van Thich Nhat Hanh.  Dit doen we inmiddels al meer dan 10 jaar. In de Oaseweekenden kan je, in een vriendschappelijke sfeer, komen oefenen in aandachtig leven. 

 

Deelname

Voor deelname is enige ervaring in de traditie van Plumvillage noodzakelijk. Je kunt meedoen aan deze Oaseweekenden als je:

  • je deelnemer bent in een plaatselijke sangha
  • of een weekend, week of langer een retraite in de traditie van Plumvillage hebt meegemaakt.

Dit geldt ook voor beoefenaars uit andere stromingen aangezien er tijdens het Oaseweekend geen uitleg is over de specifieke meditatievormen in de traditie van Plumvillage.     

 

 

 

11, 12, 13 oktober

Retraiteweekend Oase

Lopen op Moeder Aarde, de kunst van loopmeditatie. Lopen als meditatie, die ons terugbrengt bij onszelf en bij Moeder Aarde. Met Marjolijn.

 

15, 16, 17 november

Retraiteweekend Oase 

Soetra over de Liefde

Hoe kunnen we ons hart vullen met liefde? Met Paula    

 

3, 14, 15 december 

Retraiteweekend Oase

Soetra over de Acht Inzichten van de Grote Wezens.

Acht diepe inzichten helpen ons om valkuilen in het leven te vermijden en vrede mogelijk te maken. Met Marjolijn

 

10, 11, 12 januari

Retraiteweekend Oase

Hart Soetra 

Een van de belangrijkste soetra's uit het Boeddhisme die ons inzicht kan geven in het feit dat we interzijn met alles en iedereen. Met Paula

 

13, 14, 15 maart

Retraiteweekend Oase

Het Geluid van Stilte. Hoe kunnen we de stilte in onszelf vinden, ook als het druk is om ons heen? Met Paula

 

15, 16, 17 mei

Retraiteweekend Oase 

Liefdevol spreken en luisteren. Spreken en luisteren hebben invloed, op onszelf en op anderen. Hoe kunnen we zo spreken en luisteren dat we bijdragen aan vrede? Met Marjolijn 


17, 18, 19 juli

Retraiteweekend Oase 

Aarde aanraken, thuiskomen bij jezelf. De Aarde aanraken, informeel of in een ceremonie, kan ons helpen los te laten en licht te worden.  Met Marjolijn

 

 

Voorbeeld dagritme

6.00     Opstaan
6.30     Zit- & loopmeditatie en een tekst lezen
7.45     Persoonlijke oefening: yoga, lopen etc.  
8.15     Ontbijt
9.30     Lezing
11.30   Werkmeditatie en kookmeditatie
13.00   Eten
15.30   Loopmeditatie buiten
16.30   Dharma-delen
18.30   Eten
20.00   Gevarieerd: Zitmeditatie of bijvoorbeeld een ceremonie of 'de aarde aanraken', gevolgd door de  Edele Stilte tot en met de volgende ochtend ongeveer elf uur.

 

Facilitering

Het weekend wordt gefaciliteerd door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwenen/of Paula van Pijpen, lid van de Orde van Interzijn, en vele vrienden van de Oase.

 

We doen alles samen

De deelnemers verzorgen om beurten het zogenaamde Heerlijke Huishouden en begeleiden ook de verschillende meditatieactiviteiten. De faciliteiten zijn eenvoudig, we zijn geen professioneel bedrijf maar een vriendengroep die samen oefent. Alles wordt verzorgd door vrijwilligers.  Daarom nemen deelnemers van het weekend zelf beddengoed e.d. mee. Een week voor het weekend ontvangen deelnemers hierover een informatiebrief. We kunnen helaas niet apart koken voor diëten. Wel kun je indien nodig natuurlijk je eigen eten meenemen. 

 

Locatie:                    

Vriendenhuis Nooitgedacht, Middelweg 45, 4196 JG Tricht.

 

Financiële bijdrage

€ 60,-- per weekend inclusief eten; daarnaast dana (vrijwillige bijdrage).

 

Dana:                         

Vriendenhuis Nooitgedacht is voortdurend in ontwikkeling. Mocht je daar een financiële bijdrage aan willen leveren, dan is die van harte welkom op bankrekening NL 28 TRIO 0390 4383 08 ten name van Wonen in Aandacht.

 

Aanmelden:               

In het Oaseweekend leven we zo aandachtig en geconcentreerd mogelijk. Dat doen we zowel individueel als gezamenlijk. Vanwege het gezamenlijke deel willen we je vragen alleen in te schrijven als je het hele weekend mee kan doen en vrijdag ook op tijd kunt arriveren.

 

In verband met de organisatie van het weekend is het fijn als je je tijdig aanmeldt, liefst twee weken van te voren. 

 

De inloop met thee en tijd om je te installeren begint om 19.00 uur, het programma begint om 20.00 uur. 

 

Je kunt je aanmelden door € 60 (per 01-01-2016: 60 euro) over te maken op bankrekening NL20 INGB 0658 3292 51van M. van Leeuwen/P. van Pijpen en tevens een mailtje te sturen naar woneninaandacht@hotmail.com.

Vermeld daarin kort wat je ervaring met de traditie van Thich Nhat Hanh is (deel van sangha, deelgenomen aan retraite). Afmelden met retour van de bijdrage kan tot een week voor het weekend, daarna niet meer.