Weet je het zeker?

 

We oefenen in dit weekend met het thema "Weet je het zeker?".

 

Heel vaak denken wij "zeker te weten" hoe en wat de ander denkt of doet. Vaak willen we dat situaties anders zijn, het gedrag anders is van de mensen om ons heen en willen wij dat veranderen. Toch maakt het veel gelukkiger als we leren vanuit onszelf te denken, te luisteren en te handelen. We zullen ervaren dat de ander niet verantwoordelijk is voor jouw emoties en beleving. 

 

In dit weekend gaan we onze onbewuste en bewuste gedachten, patronen en ervaringen onderzoeken. We doen dit o.a. door onszelf een aantal vragen te stellen, alleen en met de groep, zonder afleiding van onze dagelijkse bezigheden.   

Begeleiding

Dit weekend wordt begeleid door  Desiree Damen en Ann Ivory, beide jaren actief in de beoefening van leven in aandacht,  in het Vriendenhuis en in de Oaseweekenden.

Programma

Het programma omvat o.a. zit-, loop-, eet- en werkmeditatie, totale ontspanningsoefening  en dharma delen (het delen met anderen van wat er leeft in jou). We verzorgen als groep zelf het koken en het heerlijke huishouden.

 

Datum en tijd

Je bent welkom op vrijdag 2 maart 2018 vanaf 18.30 uur. Zo kun je rustig aankomen en je bed opmaken. Het programma begint om 20.00 uur.  We eindigen op zondag 4 maart om 17.00 uur

  

Voor wie

Voor iedereen, bekend of onbekend met de traditie van Thich Nhat Hanh. In dit weekend leven we samen in aandacht, als een sangha (groep) Omwille van de groepsenergie vragen we je alleen mee te doen als je het gehele weekend aanwezig kunt zijn. 

  

Plaats

Het Vriendenhuis is een heerlijke plek waar samen kunt oefenen in de traditie van Thich Nhat Hanh.         
Adres: Vriendenhuis Nooitgedacht in 4196 JG Tricht,  Middelweg 45 (vlakbij Geldermalsen). Voor meer informatie over het huis zie de 
websitewww.vriendenhuisnooitgedacht.nl > accommodatie

 

Praktische informatie

Je deelt je kamer met anderen. In totaal is er plaats voor 18 mensen. Matjes en kussentjes zijn voldoende aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete zitkussen of bankje meebrengen. Verder graag meenemen: handdoek, laken, slaapzak, dekbed en/of dekens + bijbehorende sloop, kussensloop (kussen aanwezig), eventueel oordoppen, zaklantaarn, notitieboekje en pen, warme kleding, stevige buitenschoenen, iets gezonds voor bij de thee/koffie of het eten.

  

Aanmelding

Via woneninaandacht@hotmail.com De aanmelding is definitief na bevestiging door Desiree Damen. Geef bij je aanmelding a.u.b. duidelijk aan wat je ervaring is.

 

Kosten

De prijs is € 60,–  per persoon + dana.

 Stort € 60 op bankrekening NL 20 INGB 0658 3292 51 t.n.v. M. van Leeuwen/P. van Pijpen o.v.v. ‘Weet je het zeker”. De bijdrage van € 60,–   wordt teruggestort bij annulering tot een week voor de retraite of langer van tevoren, als je je om welke reden dan ook wilt terugtrekken. Daarna wordt dit bedrag niet meer geretourneerd.

  

Dana

Dana (vrijwillige bijdrage, in dit geval voor onderhoud en ontwikkeling van Vriendenhuis Nooitgedacht en de begeleiding) kan contant tijdens het weekend worden voldaan, of voorafgaand via een andere bankrekening: NL 28 TRIO 0390 4383 08 ten name van Wonen in Aandacht.